2 oktober 2021
16:00

Eskilstuna City FK

Referat: Karlslunds IF FK - Eskilstuna City FK

När klockan tickar upp mot matchminut 95 och ställningen 2-2 i matchen mellan Karlslunds IF FK och Eskilstuna City så tänker nog många i publiken: "Kan det inte få bli Karlslunds tur nu att få göra ett segermål på övertid?" Den tanken och den önskan blir sann då Karlslund får en hörna, och efter lite nickar fram och tillbaka kan den spänstige av dem alla, Ebrima "Ibo" Jaiteh hoppa upp och nicka in bollen i mål till 3-2 och seger för Karlslund!

Karlslund mönstrar följande:
Rasmus Forsell
Lukas Julher - Carl Ekstrand Hamrén - Helmer Andersson - Christopher Alp
Christer Lipovac - Dennis Koss (ut '74) - Pontus Hatula (ut '46)
Almin Masic - Noel Milleskog - Jonathan Lundberg

Avbytare:
Oscar Franck, Hugo Dicksen, Tarik Resic, Linus Engwall, Benjamin Ibrahimbegovic, Linus Lamu (in '46), Ebrima Jaiteh (in '74)

Eskilstuna Citys båda mål är frukten av två slarviga uppspel från Karlslund och City hugger direkt. De tar ledningen med 0-1 i den första halvleken genom en bjudning, men Karlslund svarar rätt omgående genom Christer Lipovac som skjuter in en frispark till 1-1 och som därmed gör sitt sjunde mål för säsongen.

Ställningen är 1-1 i paus, och känslan att om vi bara får till det i den sista tredjedelen så löser vi detta.

Karlslund börjar förtroendeingivande i den andra halvleken och City får knappt röra bollen. I den 52:a minuten drar Christer Lipovac iväg ett hårt och aningen högt inlägg från vänster, Noel Milleskog plockar ner inlägget med foten på bästa Zlatan-vis, och stillastående drämmer in bollen med vänstern i mål! Hans femte mål i sin sjätte match, och succén bara fortsätter för Milleskog! Utöver sin bevittnade målfarlighet verkar det som att karln kan bemästra alla positioner på planen med bravur. Han avslutar nämligen dagens match som balansspelare på mittfältet och gör det strålande.

Slarv nummer 2 från Karlslund kommer i den 63:e minuten då City tar bollen i ny uppspelsfas och kan åter kvittera i matchen, 2-2.

Karlslund försöker trycka på i slutet, medan City ligger lågt och lurar på snabba omställningar. I den 95:e minuten kommer då den berömda hörnan som slås in av Almin Masic. Helmer Andersson nickar mot mål, bollen räddas från mål genom att en cityspelare nickar bort bollen, men inte bättre än att Ebrima Jaiteh kan hoppa upp och nicka in bollen i mål! Jaitehs första mål för Karlslund efter att ha anslutit på lån från Örebro Syrianska IF under sommarfönstrets sista självande timmar.

Karlslund vinner matchen med 3-2 och ligger just nu på en sjätteplats i tabellen, tio poäng bakom United IK Nordic.

Stort grattis till segern killar! Den var ni värda!

Nästa match spelas lördag 9 oktober då vi möter Syrianska FC på bortaplan. Ett Syrianska som idag förlorade mot tabelljumbon Tyresö FF med 3-2 på bortaplan och säkerligen är revanschsugna till nästa helg.